Suroviny
500 g čerstvých jahod
2 lžíce medu nebo javorového sirupu
500 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
2 lžičky vanilkového extraktu
čerstvá máta
Postup
Polovinu očištěných jahod nakrájíme na plátky a 8 plátků dáme stranou na ozdobu. Zbylé jahody dáme do misky, přilijeme med nebo javorový sirup a rozmačkáme vidličkou na pyré.
Ve velké míse vyšleháme smetanu s vanilkovým extraktem, až vznikne pevná šlehačka.
Připravíme 4 vyšší sklenice a na dno dáme pár plátků jahod, na ně trochu jahodového pyré a na to vrstvu šlehačky.
Pak pokračujeme ve vrstvení jahody – pyré – šlehačka, až vypotřebujeme všechny ingredience, navrch bychom měli končit šlehačkou. Vršek poháru ozdobíme plátky jahod a lístkem máty nebo meduňky.
Tags :
dezert