Přijdou vhod o státních svátcích, o Vánocích, Velikonocích, ale taky třeba v neděli. Tohle je náš recept na řízky zase trochu jinak.
Potřebovat budete
600 g krůtích prsou
mletý zázvor
sůl
pepř
mouka
strouhanka
1 vejce
1/8 másla na smažení
Postup
Z krůtích prsou nakrájíme asi 1,5 cm silné plátky, lehce naklepeme (stačí i pěstí).
Řízky z obou stran osolíme a posypeme mletým zázvorem. Postupně obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci (vejce osolte a opepřete) a strouhance.
Smažíme 3 minuty z každé strany v přepuštěném másle.
Přepuštěné máslo
Rozpustíme máslo v kastrůlku a na mírném ohni ohříváme a průběžně sbíráme jemným sítkem pěnu z povrchu.
Zbude vám čistý průhledný tuk žluté barvy, který přecedíte přes jemné sítko. Takto upravené máslo má vyšší bod přepalování (až 250 °C). Přepuštěné máslo má slabě nasládlou mírně oříškovou chuť a vůni.
Pokud chcete připravit poněkud lehčí pokrm, zkuste řízky obalit pouze v rozšlehaném vejci a strouhance a smažte v nepřilnavé pánvi na minimu tuku.
Strouhanku můžete nahradit rozdrcenými kukuřičnými lupínky.