TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Kulajda má svůj domov nejen v Krkonoších, ale i na dalších místech naší země. Tohle je ta jihočeská.

Suroviny

2 hrsti sušených hub
sůl
1 špetka kmínu
4 brambory – oloupané a nakrájené na kostičky
100 ml smetany ke šlehání
2 polévkové lžíce mouky pšeničné hladké
100 ml zakysané smetany
kopr podle chuti
1 vejce
ocet na dochucení

Postup

Připravte si hluboký hrnec a vložte do něj houby. Zalijte je přibližně litrem vody a osolte. Chvíli povařte a pak přisypte kmín spolu s oloupanými, nakrájenými brambory. Vařte, dokud nebudou skoro měkké, což bude tak čtvrt hodiny trvat.

Ve smetaně ke šlehání rozkvedlejte dvě polévkové lžíce mouky, vlijte do polévky a povařte. Přidejte zakysanou smetanu, prohřejte a ochuťte koprem. Rozklepněte do polévky vejce a rychle rozmíchejte.

Pokud chcete, nahraďte rozklepnuté vejce vejcem sázeným. To vložíte už přímo do talíře s polévkou. Dochuťte solí a případně octem. Zdobit můžete čerstvým koprem.

 

Tags : kulajda

Nenechte si ujít další zajímavé články