TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Další specialita pro masožravce. Vepřové koleno by určitě na talíři chybět nemělo. Zkuste tuto variantu místo klasického ovaru.

Ingredience

4 ks zadních vepřových kolen
6 stroužků česneku
5 litrů vody
200 g soli
½ hrsti divokého koření
bobkový list
nové koření
černý pepř
2 větvičky čerstvého rozmarýnu

Postup

Vyřízněte z masa slabší kost – z obou stran ji vysekněte a potom vykruťte. Silnější kost ponechte, jen ji kolem dokola ořízněte. Kůži po celém povrchu nařežte na tenké proužky. Potom kolena důkladně pomažte utřeným česnekem ze všech stran, tedy i zevnitř.

Ve vodě rozpusťte sůl a přidejte divoké koření. Do nálevu vložte kolena a nechte je 2 dny v chladu marinovat.

Po dvou dnech rozehřejte troubu na 180 0C. Kolena vyndejte z marinády a opláchněte pod tekoucí vodou. Vložte je na pekáč, posypte tymiánem, podlijte trochou vody a přikryjte poklicí nebo alobalem. Nechte v troubě asi 3 hodiny dusit, potom kolena odkryjte, zvyšte teplotu na 200 0C a nechte ještě 30–45 minut péct, aby se vypekla kůžička.

Podávejte s hořčicí, čerstvým nastrouhaným křenem a chlebem s křupavou kůrkou.

Tags : koleno

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....