TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

„Užít si tradiční jídlo plné vůně a chuti ve vege verzi? Ano a je to opravdu snadné. Uvařte si snadno z dostupných ingrediencí toto atraktivní jídlo s vychytanou omáčkou.“

Ingredience

Na papriky

500 g bílých nebo menších barevných paprik
1 balení Vege burger (varianta klasik nebo s cibulkou), případně jiná „náhrada“ masa
190 ml vody
60 ml oleje
Olej na potření pekáče

Na rajskou omáčku

700 g pasírovaných rajčat (velká sklenice)
1 cibule
Olej nebo přepuštěné máslo
2 lžíce rajského protlaku
200 ml zeleninového vývaru
Sůl, cukr a citronová šťáva na základní dochucení
Koření na rajskou (nové koření, bobkový list, hřebíček, skořice)
2 lžíce rýžové mouky

Postup

Ze všeho nejdřív si nechte alespoň 30 minut nabobtnat rostlinnou směs, kterou budete plnit papriky. Stačí se řídit návodem na obalu Vege burger. Mezitím omyjte papriky, odkrojte klobouček a vyjměte zevnitř semínka. Papriky naplňte směsí a dejte do vymaštěného menšího pekáčku. Pečte na 180 stupňů asi 40 minut. Papriky by měly být měkké a zlehka zezlátlé.

2. Zatímco se pečou papriky, připravte si omáčku. Na drobno nakrájenou cibulku lehce orestujte na tuku, zasypte 2 lžícemi mouky a krátce zarestujte. Vlijte pasírovaná rajčata, přidejte protlak a ochuťe solí, pepřem a kořením na rajskou. Zároveň dostatečně oslaďte, aby se vyrovnala kyselá chuť rajčat. Na mírném stupni nechte za občasného promíchání provařit 30 minut.

3. Na závěr dle potřeby dolaďte hustotu a projeďte tyčovým mixérem. Získáte tak extra hladkou konzistenci. Dolaďte chuť tak, aby vám sedla.

4. Plněné upečené papriky dejte na talíř a zalijte omáčkou. Servírujte s rýží.

TIP 1

Pokud byste chtěli naplnit větší množství paprik z jednoho balení Vege burgeru, nastavte nabobtnalou směs další ingrediencí. Může to být kuskus, na drobno nasekaná cizrna nebo uvařená červená čočka. Chutná to perfektně!

TIP 2

Jídlo můžete pojmout po česku a použít tradiční slovenské papriky a sladkou rajskou. Další skvělou možností je toskánská verze. Zapojte barevné papriky a omáčku dochuťte italskými bylinkami a balsamikovým krémem. Podávejte s opečenou ciabattou, olivovým olejem a máte zase jiné jídlo.

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....