Výborná, rychlá a lehká, navíc nadupaná vitaminy. Pochutnejte si na „zeleninové pečínce“.
Potřebujete
3 mrkve
3 petržele
½ celeru
2 lžíce oleje
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rýžového sirupu
1 lžíci hořčice
1 lžíci jablečného octa
1 stroužek česneku
Postup
Zeleninu očistěte a pokrájejte na libovolné větší kusy. V misce smíchejte ingredience na zálivku a prolisovaný česnek.
Zeleninu poskládejte na plech vyložený pečicím papírem, případně do skleněné zapékací mísy, potřete polovinou marinády a podlijte troškou vody. Dejte ji péct do trouby při 200 °C na 20–30 minut.
V polovině pečení zeleninu obraťte, potřete zbylou marinádou a dopečte. Podávejte ozdobené čerstvou petrželkou.