TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jelení na guláš koupíte i předem nakrájené. Místo jeleního masa můžete použít i srnčí.

Potřebujete

800 g jeleního na guláš
100 g hub
100 g mrkve
100 g celeru
200 ml červeného vína
150 ml vývaru
1 cibuli
1 lžící olivového oleje
1 lžící másla
1 lžíci mouky
1 lžičku drceného kmínu
sůl, pepř

Postup

Maso nakrájejte na menší kostky, osolte a opepřete. Houby, celer a mrkev nakrájejte na drobné kostičky, cibuli nadrobno.

V pánvi rozehřejete olivový olej, přidejte kostky masa a osmahněte je za občasného promíchání dozlatova. Pak maso vyndejte a dejte stranou. Na pánev přidejte máslo, cibuli a houby a vše orestujte. Nakonec přidejte celer a mrkev, osolte a znovu orestujte.

Maso vraťte do pánve, okmínujte, zaprašte moukou a promíchejte. Zalijte vínem a nechte zčásti zredukovat. Pak vše zalijte vývarem a duste do změknutí (asi 90 minut).

Tags : zvěřina

Nenechte si ujít další zajímavé články