Možná jste dosud neobjevili kouzlo kuřecího masa ovoněného pečeným citronem. Teď máte ale příležitost.
Ingredience
1 celé kuře
2 cibule
2 celé citrony
5 stroužků česneku
hrst tymiánu nebo rozmarýnu
3 silnější plátky másla
máslo na vymazání pekáče
sůl a pepř na dochucení
Postup
Kuře očistěte, osolte a opepřete zvenčí i zevnitř. Dovnitř dejte trochu rozmarýnu nebo tymiánu, či obojího.
Citróny si pečlivě omyjte a nakrájejte na plátky. Pár jich vložte rovněž dovnitř kuřátka. Přidejte plátek másla.
Kuře umístěte do máslem vymazaného pekáče, kolem přidejte další plátky citronů a zasypejte tymiánem či rozmarýnem.
Česnek si nakrájejte na silnější plátky a nasypejte ho do pekáče. Navrch dejte ještě plátky másla. Naposledy rozkrájejte cibuli a také ji přidejte do pekáče.
Troubu si předehřejte na 190 °C. Kuře si podlijte vodou a nezapomeňte ho podlévat každých třicet minut.
Pečte zhruba hodinu a půl, až hodinu a tři čtvrtě. Podávejte ho s bramborem a měsíčkem čerstvého citronu.