TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Křupavou kůrčičku a měkké šťavnaté maso získá koleno díky potírání medem a pivem.

Potřebujete

1 vepřové koleno
4 bobkové listy
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
2 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce másla
100 ml piva
3 lžíce medu
sůl, pepř

Postup

Koleno vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby hladina byla asi 3 cm nad masem. Osolte, přidejte bobkový list, nové koření, pepř a oloupanou cibuli. Přiveďte k varu a vařte asi 2 hodiny doměkka.

Koleno vložte do pekáče. Oloupané stroužky česneku rozložte kolem masa, podlijte naběračkou vývaru, potřete směsí rozpuštěného másla, piva a medu.

Pečte v troubě při 200 °C asi 50 minut dozlatova. Každou čtvrthodinu potřete směsí piva a medu. Podávejte s chlebem, strouhaným křenem a hořčicí.

 

Tags : koleno

Nenechte si ujít další zajímavé články