TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tohle je jednoduchá a časově úsporná varianta na šmrncovní lahůdku, která zasytí i velké jedlíky a do níž můžete zapracovat všelijaké kousky zbylé zeleniny. Výsledek je pokaždé naprosto dokonalý.

Ingredience

4 filety z lososa
1 citron
2 paličky česneku
1 červená cibule
1 svazek zeleného chřestu
4 snítky rozmarýnu
drcený pepř
sůl
olivový olej
150 g zakysané smetany
několik snítek tymiánu

Postup

Citron překrojte a jednu polovinu nakrájejte na plátky. Druhou polovinou pokapejte filety a potom je osolte a posypte drceným pepřem. Skvělým tipem, jak rozvonět pepř, je krátce opéct celé kuličky na pánvi. Krásně se rozvoní a až následně je nadrtíte.

Cibuli nakrájejte na měsíčky a z chřestu odkrojte tvrdší konce. Zelený ani nemusíte loupat. Paličky česneku překrojte. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte filety, přidejte chřest, cibuli, snítky rozmarýnu, plátky česneku a citronu. Vše pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C.

Pečte přibližně 25 minut. Stroužky česneku pak snadno vymáčknete a připravíte z nich lahůdkový dip. Rozmačkejte je vidličkou, promíchejte se zakysanou smetanou, osolte a opepřete.

Před podáváním rybku nezapomeňte dozdobit snítkami tymiánu a přiložit i plátky čerstvého citronu. Jako přílohu doporučujeme pečené brambory nebo batáty, ale hodí se také křupavé tmavé pečivo.

 

Tags : pečení

Nenechte si ujít další zajímavé články