Pokrm zvaný „čakapuli“ se připravuje z hovězího nebo jehněčího masa.
Ingredience
1 kg hovězího masa
4 velké brambory
1 velká cibule
4 stroužky česneku
½ l bílého vína
1 l zeleninového vývaru
rostlinný olej
sůl, pepř
Postup
Předehřejte troubu na 160 °C. Hovězí maso osolte a opepřete a zprudka ze všech stran orestujte na oleji.
Maso poté vyjměte. Do hrnce přidejte nakrájenou cibuli s trochou oleje a po 5 minutách také nakrájený česnek.
Po dalších 5 minutách vše zalijte vínem. Nyní vraťte do hrnce maso a vše zalijte vývarem. Přiveďte k varu.
Poté hrnec přendejte do trouby a pečte 2 hodiny. Hrnec z trouby vyjměte, nakrájejte do něj brambory a vařte dalších 30 minut.
Náš tip
Do pokrmu můžete také přidat hrst sušených švestek.
Tags :
guláš