Kořeněný bůček, nakrájený na menší kousky, chutná teplý i studený.
Potřebujete
500 g bůčku bez kosti
sůl, pepř
olej
1 citron
Marináda
2 lžíce oleje
2 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíci pikantní hořčice
1 lžíci citronové šťávy
1 lžíci sójové omáčky
3 stroužky česneku
1 lžičku chilli pasty
1 lžičku sladké papriky
Postup
Den předem si maso naložte.
Připravte si marinádu smícháním oleje, chilli omáčky, hořčice, citronové šťávy, sójové omáčky, prolisovaného česneku, chilli pasty a mleté papriky. Bůček si nakrájejte na silnější plátky
Vložte bůček do mísy a dobře promíchejte s marinádou. Misku s masem přiklopte a nechte marinovat v lednici cca 24 hodin.
Plech vyložte pečicím papírem a lehce ho potřete olejem. Rozložte na něj plátky bůčku a pečte při 200 °C doměkka a dokřupava. Plátky pak nakrájejte na menší kousky a podávejte s kousky citronu, případně zeleninou.