Obvykle se dělá guláš z hovězího, ale chutná je i varianta z vepřové plece. Základem je maso a cibule ve správném poměru.
Potřebujete
1 kg vepřové plece
1 kg cibule
sádlo
20 g mleté papriky
50 g rajského protlaku
vývar
sůl, pepř, kmín
majoránku
3 stroužky česneku
Postup
Drobně nakrájenou cibuli restujte na sádle do tmavší hnědé barvy. Zasypejte paprikou, nechte zpěnit a přidejte trošku vody. Pak vložte na kostky nakrájené maso, přidejte sůl, pepř a kmín, protlak a společně opékejte.
Dobře opečené maso zalijte vývarem po okraj masa, přidáme majoránku, prolisovaný česnek a duste pod pokličkou.
Když je maso měkké, vyjměte ho a šťávu zahustěte chlebem. Nechte chvíli povařit a případně dochuťte. Podávejte s chlebem nebo knedlíky.
Tags :
guláš