TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Z mletého zvěřinového masa se dají vytvořit burgery s úžasnou chutí. Můžete využít například třeba jen kančí, ale i směs různých dalších druhů.

Potřebujete

250 g mletého zvěřinového masa
sůl, pepř
1/2 hrsti sušených brusinek
brusinkový kompot
1/2 lžičky citronové kůry
1 lžíci worcesterské omáčky
1 hrst jarní cibulky
2 lžíce BBQ omáčky
2 hamburgerové bulky
1 lžíci olivového oleje
2 papriky
hrst směsi salátů

Postup

Maso osolte, opepřete, přidejte nasekané brusinky, citronovou kůru, worcester, polovinu jarní cibulky a promíchejte. Vytvořte 2 placky asi 1 cm silné a odložte na 30 minut do chladu.

V misce promíchejte BBQ omáčku se zbylou cibulkou. Prořízněte housky, rozložte je na plech a v troubě při 120 °C rozpečte 8–10 minut.

V pánvi rozpalte na středním plameni olej a opečte na něm burgery 4 minuty z každé strany.

Spodní díl housek potřete omáčkou s cibulkou, přidejte salátové listy, nakrájené papriky, burgery a navrch trochu brusinkového kompotu. Přiklopte horní půlkou housky a podávejte.

Nenechte si ujít další zajímavé články