TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

K opečenému lososu na pánvi se smetanovým špenátem se báječně hodí třeba šťouchané brambory.

Suroviny na 4 porce

4 filety z lososa
1 cibule
500 g listového mraženého špenátu
100 ml smetany ke šlehání
1 citron
sůl, pepř
máslo
olivový olej
hladkolistá petrželka

Postup

Filety lososa omyjte, osušte, osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.

Cibuli pokrájejte na jemné kostičky, mražené špenátové listy nechte povolit, pak je nasekejte nahrubo.

Na oleji zprudka osmahněte cibuli, vmíchejte špenát a poduste, dokud se většina vody neodpaří. Pak přilijte smetanu a prohřejte. Na másle opečte filety z obou stran.

Naservírujte na talíře, ozdobte petrželkou a podávejte.

 

 

 

 

 

Tags : losos

Nenechte si ujít další zajímavé články