Přinášíme vám řadu neotřelých tipů na to, jak můžete v kuchyni využít mikrovlnku nejen pro ohřívání!
Snadněji oloupete česnek
Nebaví vás loupat česnek? Přendejte stroužky do misky a dejte ji na patnáct vteřin do mikrovlnky. Pak půjde loupat mnohem snáz..
Zachrání ztvrdlý chléb
Jemně si navlhčete kuchyňskou utěrku a chléb do ní zabalte. Dejte ho na dvacet sekund do mikrovlnky. Chléb bude zase krásně měkký.
Aby nezbyla ani kapka
Rádi odšťavňujete ovoce? Abyste z něj dostali co nejvíce šťávy, dejte ho na patnáct sekund do mikrovlnky. Tak nepřijdete ani o kapku.
Ořechová chuť
Chcete do pokrmu použít ořechy? Aby byly skutečně citít a rozvinula se jejich chuť, dejte je na jednu minutu ohřát do mikrovlnky. Nebo je nasucho krátce opražte na pánvi.
Křupavá slanina
Na talíř dejte papírovou utěrku a poklaďte na ni plátky slaniny, přikryjte je druhou vrstvou papírové utěrky a dejte talíř na pár vteřin do mikrovlnky. Čas závisí na tloušťce slaniny.
Slepený cukr
Hrudkovatí vám cukr? Vložte ho na dvacet sekund do mikrovlnky a přikryjte ho vlhkým ručníkem.
Slepený cukr
Hrudkovatí vám cukr? Vložte ho na dvacet sekund do mikrovlnky a přikryjte ho vlhkým ručníkem.
Kynutí těsta
Občas musí těsto kynout i několik hodin. Abyste si zkrátili čas, přikryjte těsto ručníkem a mikrovlnku zapněte na co nejnižší výkon. Nechte tři minuty ohřívat. Těsto z mikrovlnky vyndejte a nechte odležet.