A zase ta zvěřina… Tentokrát v opravdu klasickém provedení, tedy s červeným vínem a jalovcem.
Suroviny na 4 porce
1,5 kg srnčí kýty s kostí
1 mrkev
1 cibule
0,5 l červeného vína
6 jalovcových bobulí
2 bobkové listy
3 lžíce oleje
sůl
kuličky barevného pepře
Postup
Cibuli nakrájíme najemno, mrkev na kostičky. Dáme vařit víno a přidáme 500 ml vody. Přidáme bobkový list, jalovcové bobule, sůl a připravenou zeleninu. Krátce povaříme a necháme vychladit.
Maso očistíme a naložíme ho do vychladlé směsi vína a koření. Necháme minimálně 24 hodin uležet. Uleželé maso osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Pak ho podlijeme směsí vína a koření.
Dusíme pod pokličkou doměkka, podle potřeby podléváme. Hotové maso nakrájíme a podáváme se zelným salátem a bílým pečivem.