TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Velká Británie na vašem talíři! Přeneste své chuťové pohárky do Londýna!

Suroviny

600 g tresky bílé
sůl
hladká mouka

Na obalení

0,5 hrnku hladké mouky
0,5 hrnku rýžové mouky
1 lžička zažívací sody
sodovka a 10° pivo podle potřeby
olej na smažení

Na hranolky

600 g brambor

voda
ocet
sůl
1 l oleje

Domácí tatarka

8 lžic majonézy
1 šalotka
2 malé kyselé okurky
1 lžíce dijonské hořčice
citronová kůra a šťáva
snítka plocholisté petrželky
mletý pepř
sůl

Postup

Filet nakrájíme na větší špalíčky, osolíme a obalíme v hladké mouce.

Smícháme hladkou a rýžovou mouku se zažívací sodou a přiléváme sodovku a pivo, až vytvoříme těsto, které se chytne na rybu.

Ihned vkládáme do oleje a smažíme dozlatova. Necháme okapat. Oškrábané brambory nakrájíme na hranolky a zvolna je uvaříme v osolené vodě.

Vaříme pod bodem varu, cca 85 °C na skus. Vyjmeme a osušíme. Poté hranolky zvolna vaříme v oleji, cca 140 °C, 8-10 minut.

Poté scedíme a osušíme. Na závěr hranolky usmažíme zprudka při 180 °C dozlatova. Nakonec si připravíme domácí tatarku.

Majonézu smícháme s nadrobno nakrájenou šalotkou, okurkami, hořčicí, citronovou kůrou a šťávou, nasekanou petrželkou.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články