Připravte si chutné a výjimečné masové rizoto na víně s lesními houbami.
Suroviny na 4 porce
150 g kulatozrnné rýže
250 g vepřové kýty
100 g čerstvých hub
250 ml zeleninového vývaru
100 ml bílého suchého vína
1 cibule
½ červené papriky
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
olej
sůl, pepř
Postup
Maso, očištěné houby a papriku nakrájejte na kousky, cibuli nadrobno, česnek prolisujte.
Cibuli nechte zesklovatět na másle a oleji. Přidejte rýži a orestujte. Zalijte vínem a nechte odpařit alkohol. Přilévejte postupně vývar a duste, až bude rýže měkká.
Na oleji opečte osolené a opepřené maso s houbami, paprikou a česnekem. Stáhněte plamen a duste doměkka. Směsi promíchejte a servírujte.
Tags :
rizoto