Vepřové maso s mrkví je jednoduchý, ale chutný pokrm. Podávat ho můžete s vařeným bramborem. A pamatujte, že dušená mrkev je zdravá!
Ingredience
1 ks cibule
sůl
4 ks mrkve
1 lžíce hladké mouky
1 masox kostka
mletý pepř
400 g vepřového masa (plec, kýta)
4 lžíce oleje
1 lžička mleté sladké papriky
Postup
Na oleji si si orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte osolené a opepřené maso nakrájené na kousky a také orestujte. Přidejte papriku a promíchejte.
Zalijte vodou s bujonem a vařte téměř doměkka. Občas promíchejte a podlijte vodou. Přidejte oloupanou, na plátky pokrájenou mrkev.
Nakonec rozmíchejte v trošce vody mouku a omáčku zahustěte.