Zvěřina a kari rozhodně není obvyklá kombinace, ale nasládlá chuť kari se ke kančímu masu skutečně skvěle hodí!
Suroviny na 4 porce
800 g kančí kýty bez kosti
1 snítka rozmarýnu
1 lžička mouky
250 ml vývaru
olej, sůl, pepř
Polenta
30 g másla
185 g kukuřičné krupice
Postup
Kýtu očistíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a posypeme natrhaným rozmarýnem. Pokapeme olejem a necháme 2 hodiny odležet v lednici.
Maso pak opečeme na rozpáleném oleji, podlijeme vývarem a podusíme. Nakonec zahustíme moukou.
V menším hrnci rozehřejeme máslo a na mírném plameni orestujeme kukuřičnou krupici. Přilijeme 750 ml vody, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Občas směs zamícháme.
Polentu rozetřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a necháme vychladnout. Pak ji krájíme na kousky a servírujeme s kousky masa.