TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Zvěřina a kari rozhodně není obvyklá kombinace, ale nasládlá chuť kari se ke kančímu masu skutečně skvěle hodí!

Suroviny na 4 porce

800 g kančí kýty bez kosti
1 snítka rozmarýnu
1 lžička mouky
250 ml vývaru
olej, sůl, pepř
Polenta
30 g másla
185 g kukuřičné krupice

Postup

Kýtu očistíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a posypeme natrhaným rozmarýnem. Pokapeme olejem a necháme 2 hodiny odležet v lednici.

Maso pak opečeme na rozpáleném oleji, podlijeme vývarem a podusíme. Nakonec zahustíme moukou.

V menším hrnci rozehřejeme máslo a na mírném plameni orestujeme kukuřičnou krupici. Přilijeme 750 ml vody, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Občas směs zamícháme.

Polentu rozetřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a necháme vychladnout. Pak ji krájíme na kousky a servírujeme s kousky masa.

Tags : zvěřina

Nenechte si ujít další zajímavé články