TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Chleba namazaný pravým máslem se špetkou soli a posypaný bylinkami, to milujeme všichni. Jak máslo skladovat, aby bylo stále dobré a dlouho čerstvé?

Nejlepší je nechat máslo zabalené v původním obalu a ještě ho uzavřít do silnějšího plastového sáčku, protože snadno absorbuje cizí pachy. Použít můžete také uzavíratelnou nádobu.

Pokud je obal již jednou otevřený, měli byste máslo spotřebovat do tří týdnů.

Pokud jste máslo nakoupili do zásoby a nemáte v plánu ho v blízké době použít, můžete ho zamrazit. V mrazáku vydrží až rok.

V ledničce byste měli mít máslo ideálně na druhé poličce shora.

Kvalitní máslo by mělo obsahovat alespoň 82 procent tuku.

Pokud kupujete máslo na váhu, tak jako kdysi naše babičky, je nejlepší skladovat ho v hrnku pod vodou. Voda ho drží v chladu a zabraňuje negativním účinkům vzdušného kyslíku.

 

Tags : máslo

Nenechte si ujít další zajímavé články