TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Se zeleninkou je candát obzvláště lehké jídlo.

Suroviny

400g filet z candáta
1 cuketa
1 lilek
1 červená cibule
2 rajčata
2 stroužky česneku
3 lžíce rajčatového pyré
tymián, sůl, pepř, petržel
limetka
olivový olej

Postup

Candáta několikrát nařízneme na kůži tak, abychom neprořízli maso, osolíme a opepříme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme ve vroucí vodě (stačí okolo 20 až 30 vteřin), ihned zchladíme a oloupeme. Česnek nakrájíme na jemné plátky, lilek a cibuli na kostičky a cuketu na kolečka.

Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibuli, cuketu a lilek. Přidáme rajčatové pyré, česnek, petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme čerstvým tymiánem. Rajčata zbavíme dužiny a nakrájíme k hotové zelenině.

Candáta dáme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme pomazali trochou olivového oleje. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut dozlatova. Na talíři rybu pokapeme limetkovou šťávou.

 

Tags : candátfilet

Nenechte si ujít další zajímavé články