Milujete vepřová jatýrka? Vyzkoušejte je na způsob smažení. Uvidíte, jak si pochutnáte!
Suroviny na 4 porce
700 g vepřových jater
2–4 stroužky drceného českého česneku
domácí strouhanka
hladká mouka
1 celé vejce
dle potřeby mléko
podle chuti sůl
čerstvě mletý pepř
rostlinný olej
Postup
Vepřová játra důkladně omyjeme, odblaníme a připravíme si slabší plátky. Potom je podle chuti osolíme a opepříme a nadrceným česnekem je stejnoměrně a důkladně pomažeme na jedné straně řezu.
Následně použijeme klasický běžný trojobal (jako na řízky) a játra v něm obalíme.
Do hluboké, rozpálené pánve nalejeme na dno trošku rostlinného oleje (nejlépe řepkového) a smažíme je cca 2–3 minuty na každé straně.
Pečeme na cca 200 °C (střední plamen). Vynikající příloha jsou šťouchané brambory, ale můžeme si dát přílohu, na jakou máme zrovna chuť.