Velmi rychlý a výborný oběd, který si oblíbí hlavně vaše vnoučata, a to díky sladkým a šťavnatým broskvím.
Ingredience
4 kuřecí prsa
6 lžiček sójové omáčky
2 lžičky mletého zázvoru
4 lžíce drůbežího vývaru
4 lžíce pomerančové šťávy
2 lžičky medu
4 lžičky chilli koření
špetka soli a pepře
Postup
V misce smíchejte olej, dvě lžičky sójové omáčky a špetku zázvoru. Touto marinádou potřete kuřecí prsa, nemusíte vůbec šetřit, a uložte na alespoň 10 minut do ledničky.
Poté prsa přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte pod grilem při nejvyšší teplotě. V polovině pečení maso otočte. Mezitím si omyjte broskve, zbavte je pecky a nakrájejte na kostičky.
V misce smíchejte pomerančovou šťávu, vývar, dvě lžičky medu, pokud chcete, klidně můžete med nahradit javorovým sirupem, lžičku sójové omáčky, zbytek zázvoru a pro dospělé přidejte i chilli.
Na talíři touto omáčkou přelijte nakrájené broskve. Pokud mají vaše vnoučata ráda ořechy, můžete koupit ty pekanové. Posekejte je nadrobno a přidejte do omáčky. Dodá jí to šmrnc a děti budou zaručeně nadšené.