TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Lehký a dietní pokrm, který zachutná i mužskému pokolení.

Ingredience

4 mrkve
2 kedlubny
4 jarní cibulky
600 g tresky
olivový olej
sůl a pepř
svazek čerstvého tymiánu
2 saláty little gem

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C. Z pečicího papíru nastříhejte čtyři archy a  připravte si provázek. Mrkev očistěte a  nakrájejte na kolečka, kedlubny oloupejte a  pokrájejte na plátky, cibulky na kousky 3 cm dlouhé.

Rybu omyjte, osušte a  rozdělte na čtyři porce. Doprostřed každého archu pečicího papíru dejte hromádku zeleniny, na ni položte rybu, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a  přidejte pár snítek tymiánu.

Papír zaviňte do tvaru měšce a  pevně svažte provázkem. Pečte 20 minut. Mezitím na pánvi lehce potřené olivovým olejem opečte na poloviny rozkrojený salát little gem, stačí mu pár minut, aby zkaramelizoval. Ogrilovaný salát podávejte k rybě se zeleninou.

Něco navíc

Pečení v papírovém balíčku, tedy papilotě, je zdravé, neušpiníte při něm nádobí a ještě se do masa dostane mnohem více chutí. Zkuste i jiné druhy masa.

 

Tags : treska

Nenechte si ujít další zajímavé články