Chorizo /čorízo/ je typický španělský salám, který Španělé přidávají téměř do kažého pokrmu. Nejlépe však chutná v kombinaci s opečenými bramborami a kuřetem.
Ingredience
4 ks kuřecích prsou s kůží
3 lžíce olivového oleje
2 cibule
3 stroužky česneku
150 g salámu chorizo
1 plechovka krájených rajčat
tymián
sůl, pepř
brambory
Postup
Na pánvi si rozehřejte olej a opečte na něm ze všech stran kuřecí prsa. Pak maso z pánve vyjměte.
Nyní si na témže oleji zpěňte nakrájenou cibuli, opečte česnek a salám nakrájený na kolečka.
Kuře vraťte na pánev, přidejte rajčata a posypejte tymiánem, solí a pepřem. Pánev přiklopte a duste půl hodiny.
Mezitím si uvařte brambory a pak je krátce opečte na pánvi s trochou oleje. Nakonec je přidejte k pokrmu. Přejeme vám dobrou chuť.
Náš tip
Do pokrmu se ještě také často přidávají zelené olivy bez pecky a opečená cuketa.