TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Bezmasá jídla jsou v kurzu. Fazolový guláš však jistě přijde k chuti i masožravcům, pokud ne, přidáte klobásku.

Suroviny

400 g fazolí (v suchém stavu)
140 g rajský protlak
1 velká cibule
1 mrkev
2 lžíce kukuřice
4 stroužky česneku
majoránka mletá paprika – sladká i pálivá sůl, pepř, olej

Postup

Fazole si namočíme den předem, nejlépe přes noc.

Druhý den zbytek vody nesléváme, přidáme oškrábanou mrkev vcelku a dáme vařit. Vodu dolijeme dle potřeby. Vaříme cca 35 – 40 minut.

Nakrájíme si cibuli a osmažíme ji na oleji, pak vmícháme protlak, prolisovaný česnek a koření a za stálého míchání krátce povaříme.

Jen pro masožravce: pokud by nebyli schopní překonat to, že v guláši by nebylo maso, je možné přidat na kolečka nakrájenou klobásku a lehce ji zasmahnout v základu.4Uvařené fazole s mrkví

slijeme a přidáme do připraveného základu.

Mrkev nakrájíme na kolečka či kostičky, přidáme sterilovanou kukuřici a promícháme a podle vlastní chuti ještě přisolíme nebo opepříme.

Tags : guláš

Nenechte si ujít další zajímavé články