Bezmasá jídla jsou v kurzu. Fazolový guláš však jistě přijde k chuti i masožravcům, pokud ne, přidáte klobásku.
Suroviny
400 g fazolí (v suchém stavu)
140 g rajský protlak
1 velká cibule
1 mrkev
2 lžíce kukuřice
4 stroužky česneku
majoránka mletá paprika – sladká i pálivá sůl, pepř, olej
Postup
Fazole si namočíme den předem, nejlépe přes noc.
Druhý den zbytek vody nesléváme, přidáme oškrábanou mrkev vcelku a dáme vařit. Vodu dolijeme dle potřeby. Vaříme cca 35 – 40 minut.
Nakrájíme si cibuli a osmažíme ji na oleji, pak vmícháme protlak, prolisovaný česnek a koření a za stálého míchání krátce povaříme.
Jen pro masožravce: pokud by nebyli schopní překonat to, že v guláši by nebylo maso, je možné přidat na kolečka nakrájenou klobásku a lehce ji zasmahnout v základu.4Uvařené fazole s mrkví
slijeme a přidáme do připraveného základu.
Mrkev nakrájíme na kolečka či kostičky, přidáme sterilovanou kukuřici a promícháme a podle vlastní chuti ještě přisolíme nebo opepříme.