Tohle už je vaření pro pokročilé. Recept podle vyhlášeného kuchaře není úplně jednoduchý, ale určitě stojí za vaši námahu.
Ingredience
6 ks vepřových kotlet
Marináda
2 lžíce olivového oleje
120 ml pomerančové šťávy
1,2 lžíce citronové šťávy
1/4 lžičky pepře
1 lžíce cukru krupice
1 lžíce soli
2 špetky oregana
několik kapek sójové omáčky
6 ml octa
2 stroužky rozdrceného česneku
1 ks nastrouhané šalotky
1 svazek tymiánu
1 svazek koriandru
4 ks chilli papriček
Recept přímo od profesionála!
V misce promícháme olej, šťávy, pepř, cukr, sůl, kmín, oregano, sójovou omáčku, vinný ocet, česnek, šalotku, koriandr, tymián a chilli papričky.
Vložíme maso, obalíme ho v marinádě, v zakryté míse dáme aspoň na hodinu odležet do lednice.
Asi 30 minut před pečením vytáhneme z lednice, aby maso došlo do pokojové teploty.
Rozpálíme troubu na 180 0C a na pekáči potřeném olejem kotlety pečeme zhruba 20 minut z každé strany.
Během pečení je občas potřeme marinádou. Ihned podáváme, jako přílohu můžeme zvolit hranolky nebo brambory.