TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Sladké bochánky jsou nejlepší potřené máslem a marmeládou. Pusťte se do nich třeba při tradiční odpolední svačině zvané „čaj o páté“.

Ingredience

500 g hladké mouky
100 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
citronová kůra
100 g másla
špetka soli
1 vejce
200 ml mléka
2 balíčky prášku do pečiva
80 g rozinek nebo kousků čokolády

Postup

Nejdříve se pusťte do zadělávání těsta, na to potřebujete máslo, cukr, mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva, mléko a vejce.

Nejdříve si smíchejte sypké suroviny, přidejte máslo a nastrouhejte citronovou kůru. Vše důkladně promíchejte. Vznikne vám sypká směs jako drobenka.

Ve druhé nádobě si připravte další krok k tomu, abyste měli perfektně udělané těsto. Přidejte do mísy mléko a vejce. Pořádně propracujte, až budete mít všechno důkladně promíchané, přidejte do první mísy k drobence.

Směs propracujte do pevného stavu. Přidejte do těsta rozinky nebo kousky čokolády a hezky ho prohněťte.

Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Pokud chcete zdravější recept, můžete místo rozinek a čokolády dát brusinky nebo chia semínka.

Vypracované těsto si dejte na vál. Posypejte ho moukou, aby se vám nelepilo a snadno se dalo vyválet.

Ujměte se válečku a těsto pečlivě vyválejte. Snažte se, aby mělo výšku alespoň 2 cm.

Na plech si připravte pečicí papír. Poté si připravte kulatá vykrajovátka. Pokud je nemáte, můžete použít skleničku. Začněte opatrně vykrajovat.

Opatrně je přendejte na plech. Dávejte si pozor, aby byly alespoň 3 cm od sebe, pak se vám nemůže stát, že by se při pečení slepily. Až budete mít celý plech plný, vložte do trouby a pečte 15 až 18 minut. Až vám koláčky zhnědnou, máte hotovo.

Po vystydnutí bochánky rozřízněte a potřete máslem a marmeládou. Nejlépe domácí. Pokud chcete mít alespoň na chvilku pocit, že jste v Irsku, dopřejte si je k odpolednímu čaji a k máslu a marmeládě přidejte ještě hojnou porci našlehané smetany.

Nemusíte šetřit. Jejich chuť se vám bude jen rozplývat na jazyku a zajisté se stanou vaší oblíbenou pochoutkou.

Nenechte si ujít další zajímavé články

Recepty ze spíže
panidomu.cz

Recepty ze spíže

Někdy je třeba uvařit z pár ingrediencí,...
Nanotechnologie znali už staří Římané
21stoleti.cz

Nanotechnologie znali už staří...

Máme za to, že nanotechnologie jsou spojeny až s moderní...
Hacienda Nápoles Pabla Escobara: Narkobaronův odkaz?
epochaplus.cz

Hacienda Nápoles Pabla...

Denně vydělal až 60 milionů amerických dolarů....
Kuchyňské ostrůvky a jejich možnosti
rezidenceonline.cz

Kuchyňské ostrůvky a jejich...

Kuchyňské ostrůvky jsou již běžnou součástí mnoha...
Klara Rott The Spa v representativních prostorách hotelu Andaz
iluxus.cz

Klara Rott The Spa v...

Lifestylový hotel Andaz Prague, unikátní místo...
Je snad herečka Hana Holišová těhotná s přítelem, který je ženatý?
nasehvezdy.cz

Je snad herečka Hana Holišová...

HANA HOLIŠOVÁ (42) si své soukromí...
Rosslynská kaple: Ukrývá nejcennější relikvii světa?
epochalnisvet.cz

Rosslynská kaple: Ukrývá...

Skotsko je neuvěřitelně pestrá země s bohatou a...
Kam zmizelo chilské ledovcové jezero?
enigmaplus.cz

Kam zmizelo chilské...

Poslední doba ledová měla skončit zhruba...
Mystické Žluticko a Toužimsko: Zámek Valeč
epochanacestach.cz

Mystické Žluticko a...

Kraj živých vod vítá...
Manžel mi nakonec odpustil!
skutecnepribehy.cz

Manžel mi nakonec odpustil!

Do manželství jsem se hrnula. Stačilo...
Chystá velkou pomstu! A co na to Bertramka?
nasehvezdy.cz

Chystá velkou pomstu! A co...

Dominika Gottová (47)...
10 věcí, které jste nevěděli o královně Alžbětě II.
epochaplus.cz

10 věcí, které jste nevěděli o...

Vždy v dokonale sladěném pastelovém...