TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Máte-li sušené švestky, vyrobíte si z nich snadno úžasnou lahůdku pro všechny druhy oslav.

Potřebujete

30 celých mandlí
30 sušených švestek
250–300 ml rumu
30 plátků slaniny

Postup

Sušené švestky důkladně opláchněte v teplé vodě a nechte je okapat. Mandle spařte a oloupejte a nasucho je opražte na pánvi. Pak je vložte místo pecky do švestek a dejte je marinovat do rumu na 30 minut.

Marinované švestky zabalte do plátků slaniny a na boku je pro jistotu spíchněte párátkem, aby plochá strana švestky zůstala bez párátka, a tak se daly pěkně opéct.

Švestky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v troubě předehřáté na 200 °C pár minut, dokud slanina nebude dozlatova a křupavá. Můžete je také opéct na pánvi z obou stran v oleji.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články