TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Uvařte si s námi tradiční sladké knedlíky, na kterých si pochutná celá rodina. Kombinaci švestek a máku nikdo neodolá.

Ingredience

Bramborové těsto

600 g vařených brambor
1 špetka soli
100 g hrubé mouky
100 g polohrubé mouky
1 vejce

Náplň

švestky
250 g marcipánu
50 g máku

Na ozdobu

120 g mletého máku,
120 g cukru moučka,
80 g rozpuštěného másla nebo sádla

Postup

Brambory uvařte ve slupce. Poté je oloupejte a prolisujte nebo nastrouhejte.

Z nastrouhaných brambor, mouky, vejce a soli vypracujte těsto, ze kterého utvořte váleček.

Švestky důkladně omyjte a osušte.

Těsto rozválejte a z něj pak odkrajujete stejné kousky. Smíchejte mletý mák s marcipánem, vytvarujte kuličky a vložte místo pecek mezi dvě půlky švestek. Švestky umístěte do čtverečků z těsta, vytvarujte knedlíky.

Knedlíky vkládejte do vařicí, mírně osolené vody a hned je opatrně zamíchejte, aby se nepřilepily ke dnu. Zvolna vařte, hotové knedlíky vyndejte a nechte okapat.

Vyjměte děrovanou naběračkou, vložte na talíř, posypejte mákem smíchaným s cukrem a přelévejte rozpuštěným máslem či sádlem. Pokud vám knedlíky zbydou, můžete je zamrazit.

Nenechte si ujít další zajímavé články