TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Grilovaný ananas už dnes zná každý. Málokdo ale ví, že tento recept lze chuťově ještě povýšit tím, že přidáme tequilu.

Suroviny

60 g másla
1 zralý čerstvý ananas
3x 1/2 lžičky vanilkového extraktu nebo semínka z 1/2 vanilkového lusku
1/4 lžičky mleté skořice
2 lžíce třtinového cukru
120 ml tequily
vanilková zmrzlina k podávání

Postup

Ananas oloupeme a přepůlíme. Vykrojíme dřevnatý střed a zbytek ananasu nakrájíme na tenké plátky.

V nádobě z alobalu rozpustíme třetinu másla. Přidáme třetinu ananasu, třetinu koření, posypeme třetinou cukru. Grilujeme 3 minuty po každé straně. Zalijeme třetinou tequily. Grilujeme jednu minutu do zhoustnutí. Přendáme na talíř a zakryjeme alobalem.

Postup zopakujeme se zbylými přísadami. Podáváme horké s kopečkem zmrzliny.

Tags : dezert

Nenechte si ujít další zajímavé články