TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Drobenkový koláč z celozrnné mouky a červeným angreštem.

Suroviny na 20 kusů

200 g třtinového cukru
120 g másla
200 g celozrnné pšeničné mouky
200 ml smetany
2 vejce
prášek do pečiva
vanilkový cukr
angrešt

Na drobenku

cukr
máslo
mouka

Postup

Z másla a cukru vyšlehejte pěnu a postupně do ní přidejte žloutky. Pak přisypte mouku a přilévejte smetanu.

Do hladkého těsta opatrně vmíchejte sníh z bílků, do něhož přidáte vanilkový cukr.

Koláčovou formu vytřete máslem, vysypte hrubou moukou a pak naplňte těstem. Koláč posypte angreštem a žmolenkou a pečte při 180 ºC.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články