Recept na skvělou sekanou, která bude chutnat i zarytým milovníkům masa.
Suroviny na 6 porcí
250 g hnědé čočky
¾ hrnku jemně mletých ovesných vloček
3 lžíce mletých lněných semínek
3 lžíce strouhanky
2 cibule
3 stroužky česneku
3 mrkve
hrst sušených hub
hrst hladkolisté petrželky
sůl
majoránka
lžíce hořčice
Postup
Čočku namočte na 2 hodiny do vody. Poté ji vařte asi 30 minut. Houby namočte.
Cibuli osmahněte na oleji, přidejte česnek, nastrouhanou mrkev, osolte, opepřete a poduste.
Do mísy nasypte vločky, uvařenou čočku, podušenou směs, nasekanou petržel, lněná semínka, strouhanku, koření a hořčici a promíchejte.
Těstem naplňte formu na chlebíček s pečicím papírem. Pečte při 180 ºC asi 45 minut.