TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tahle varianta tradiční indické omáčky je jemně pikantní a plná exotických chutí. Podávejte s plackami, rýží nebo těstovinami.

Potřebujete

500 g kuřecího masa
20 g mandlí
25 g kokosové moučky
1 cibuli
2 stroužky česneku
2 lžíce přepuštěného másla
20 g zázvoru
2 lžíce čerstvé máty
1 lžíci mletého koriandru
2 lžíce čerstvého koriandru
½ lžíčky kurkumy
½ lžičky chilli
1 lžičku garam masala
1 lžíci citronové šťávy
2 dl bílého jogurtu
sůl

Postup

Kuřecí maso bez kůže nakrájejte na větší kousky. Cibuli nakrájejte na drobnější kostičky. Česnek a zázvor nasekejte nadrobno. V kastrolu orestujte na másle cibuli, česnek a zázvor. Přidejte kuřecí kousky a prudce opečte. Míchejte, dokud se tekutina neodpaří.

Smíchejte lžíci nasekaného čerstvého koriandru s mátou, kořením a solí, přidejte do kastrolu a promíchejte. Oloupané mandle smíchejte s kokosem, jemně nasekejte a přidejte do kastrolu. Za stálého míchání přilijte dvě třetiny jogurtu a restujte, dokud se nezačne oddělovat tuk.

Pak podlijte horkou vodou, aby bylo maso lehce ponořené, a na mírném ohni pod pokličkou duste 30 minut. Vmíchejte zbytek jogurtu, citronovou šťávu, prohřejte a posypejte zbylou lžící koriandrových listů, případně plátky mandlí.

Tags : korma

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....