TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz
Polévky a předkrmyPřílohy

Pečené ředkvičky s tymiánem

Beautiful roasted radishes served with thyme and sesame seeds in a plate on wooden rustic background. Food photography. Vegan recipe. Food styling

Pečením zesládnou a vyniknou jejich kořeněné tóny, můžete je však dochutit lžičkou medu.

Ingredience

500 g ředkviček
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušeného rozmarýnu
šťáva z jednoho citronu
olivový olej
sůl a čerstvě namletý pepř

Postup

Troubu předehřejte na 200 °C. Ředkvičky očistěte, nakrájejte na poloviny, větší kousky na čtvrtiny a rozložte je do zapékací mísy. Přidejte tymián, rozmarýn, citronovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej a promíchejte.

Pečte je 7–10 minut v předehřáté troubě doměkka. Pečené ředkvičky doplňte česnekovo-tvarohovým dipem. Do měkkého tvarohu prolisujte česnek, osolte, opepřete a promíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami podle chuti. Snadná, zdravá, přesto velice chutná večeře, po které vám na noc nebude těžko.

Náš tip

Skvělý dip můžete udělat i z podmáslí. Do zakysané smetany dejte sýr s modrou plísní, citronovou šťávu a je to.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články