TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vlastnoručně vyrobené čokoládové kuličky se přímo rozplývají na jazyku!

Ingredience

300 g hořké čokolády
180 ml 30% smetany
1 špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička instantní kávy

Na obalení

kakao
mrazem sušené maliny
kokos
čokoládová rýže
mleté ořechy

Postup

Smetanu přiveďte spolu s kávou k varu. Nalijte na rozlámanou čokoládu, nechte pět minut odstát a rozmíchejte dohladka. Pokud by ve směsi byly stále kousky čokolády, ještě trochu ji zahřejte.

Vmíchejte vanilku a sůl a nechte v lednici zatuhnout. Ze ztuhlé hmoty pak lžičkou oddělujte kousky a rukama dotvarujte. Obalte v kakau, drceném sušeném ovoci, kokosu, čokoládové rýži a mletých ořeších.

Postaví vás na nohy

K čokoládě přidejte lžíci kvalitního alkoholu.

Tags : lanýže

Nenechte si ujít další zajímavé články