Domácí noky připravíte jednoduše. Ty naše jsou navíc se sýrem.
Potřebujete
500 g ricotty
250 g hladké mouky
120 g tvrdého sýra
2 vejce
sůl, bílý pepř
Na omáčku
100 g hříbků
100 g žampionů
50 g vlašských ořechů
60 ml olivového oleje
1 cibuli, sůl, černý pepř
Příprava
Očistěte houby, nakrájejte je na plátky a osmažte na pánvi s cibulí, špetkou soli a pepře. Část hub nechte stranou na ozdobu.
Vlašské ořechy nasekejte najemno, do mixéru přidejte houby a rozmixujte. Během mixování postupně přilévejte olej až do chvíle, kdy vznikne hustá omáčka.
Do mísy dejte mouku, okapanou ricottu, vejce, nastrouhaný sýr, špetku soli a pepře a vše promíchejte. Těsto dejte na pomoučený vál a hněťte do hladka.
Z těsta vytvarujte válečky o průměru asi 2 cm a nakrájejte je na kousky dlouhé 1,5 cm. Dejte vařit do vroucí osolené vody, a jakmile vyplavou na povrch, vyjměte je.
Noky přesypte do pánve, přidejte houbovou omáčku a nastrouhaný sýr, promíchejte a ozdobte osmaženými plátky hub.