TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pokrm z dob rakousko-uherské monarchie je u našich rakouských sousedů dodnes považován za klenot.

Suroviny na 6 porcí

300 g hladké mouky
15 g droždí
150 ml mléka
30 g cukru krupice
1 vejce
špetka soli
250 g povidel
mletý mák a moučkový cukr

Na omáčku

vanilkový pudink
mléko a cukr podle potřeby

Postup

Rozdrobené droždí vmíchejte do vlažného mléka, přidejte trochu cukru a nechte vzejít kvásek.

Rozpuštěné máslo promíchejte s moukou, vejcem, cukrem, solí a kváskem. Vypracujte těsto. Vyválejte ho do válečku a nakrájejte na 6 dílů. Na každý dejte lžíci povidel a vytvarujte velký knedlík.

Nechte 30 minut kynout.

Knedlíky vařte postupně asi 10 minut.

Uvařte klasický pudink.

Knedlíky podávejte s vanilkovým pudinkem a posypané mákem s cukrem.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články