Bezmasá varianta hamburgerů zachutná dětem i dospělým.
Potřebujete
300 g najemno nastrouhané červené řepy
1 menší cibuli
1 stroužek česneku
100 g ovesných vloček
120 g tvrdého sýra (chedar, gruyere)
1 lžíci olivového oleje
1 vejce
3 lístky šalvěje
sůl
pepř
Postup
Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte. Šalvěj nasekejte, sýr nastrouhejte najemno. Nastrouhanou řepu smíchejte s cibulí česnekem, šalvějí, vločkami, vejcem, olejem a strouhaným sýrem.
Připravenou směs nechte půl hodiny odpočívat při pokojové teplotě, aby vločky nasákly šťávu z řepy a všechny chutě se spojily.
Rukama namočenýma ve studené vodě tvarujte z hmoty menší burgery. Pečte je v troubě pod grilem, z každé strany asi šest minut, nebo na grilovací pánvi. Hotové burgery můžete podávat jako klasické burgery v žemli se zeleninou, ale i jako karbanátky s bramborovou kaší a okurkovým salátem.