TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Do závinu se houby přece dokonale hodí!

Suroviny

1 balíček listového těsta
400 g čerstvých hub s menšími pevnými kloboučky
4 vejce
150 g anglické slaniny
150 g listového špenátu
5 dl mléka
2 střední cibule
2 žemle
strouhanku
olej
kmín
sůl
hladkou mouku
vejce

Postup

Cibuli a slaninu nakrájené na kostičky opečeme na oleji. Přidáme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme, podusíme asi 15 minut a odstavíme. Nakrájené žemle zalijeme mlékem a necháme odstát. Pak je vymačkáme, přidáme k houbám spolu s rozšlehanými vejci, zahustíme strouhankou.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, potřeme ho houbovou směsí a poklademe překrájenými a spařenými listy špenátu. Vše svineme a na obou koncích k sobě okraje těsta dobře přitiskneme.

Závin opatrně přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme ho rozšlehaným vejcem, pokmínujeme, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme do světle hněda. Hotový závin nakrájíme a podáváne teplý nebo studený.

TIP

Závin nemusí být nutně jen na sladko. Před pečením ho ještě můžete posypat semínky nebo kmínem.

Nenechte si ujít další zajímavé články