TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Ideální salát do teplých dnů. Místo mandlí můžete použít i vlašské ořechy.

Ingredience

1 ledový salát
200 g salátu polníčku
100 g salátu rukoly
4 kozí sýry s plísní
8 kusů toastů
250 g čerstvých jahod ze zahrádky
40 g sekaných mandlí
2 polévkové lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce octa balsamico
2 polévkové lžíce bylinkového másla
sůl a pepř

Postup

Saláty omyjte, nechte okapat a natrhejte na menší kousky. Sýr opatrně ogrilujte na pánvi, aby zůstal neporušený a nevytékal. Poté ogrilujte plátky toastového chleba a ještě teplé je potřete bylinkovým máslem.

Salát rozdělte na talíře, posypejte kousky čerstvých jahod a mandlemi a přelijte zálivkou z olivového oleje, balsamicového octa, soli a pepře. Nahoru položte rozpečený sýr a podávejte s bylinkovými toasty.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články