TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Můžete si připravit i více druhů náplní a servírovat třeba tři miniburgery jako variaci.

Suroviny

Na bulky

260 ml mléka
20 g droždí
400 g mouky hladké
25 g cukru krupice
15 g soli
50 g másla
1 vejce
voda

Na burgery

100 g červené cibule
10 g cukru krupice
chilli majonéza (4 žloutky, 1 citron (šťáva), 500 ml oleje, sůl, pepř, chilli pasta)
hořčicová majonéza (4 žloutky, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, pepř, citron (šťáva), 500 ml oleje)
400 g mletého hovězího masa
pepř
čerstvý listový špenát
3 – 4 kyselé okurky
4 plátky sýra cheddar
ledový salát
2 rajčata
4 plátky anglické slaniny

Postup

V teplém mléku rozpustíme droždí, přidáme ostatní složky a nakonec vlijeme rozpuštěné máslo. Nejlepšího výsledku dosáhneme, když mícháme těsto pomocí kuchyňského robotu na pomalých otáčkách.

Těsto dáme do lednice na 1 hodinu, potom je promícháme a rozdělte na 10 částí. Utvoříme žemle a pomažeme je rozšlehaným vejcem s vodou. Pečeme při teplotě 200⁰C po dobu 15-20 minut.

Červenou cibuli nakrájíme na nudličky, orestujeme v rozehřáté pánvi s trochou oleje nebo másla, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.

Hořčicovou majonézu připravíme smícháním žloutků s oběma druhy hořčice, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza.

Chilli majonézu připravíme smícháním žloutků s citronovou šťávou, za stálého šlehání přiléváme olej, až se vytvoří hladká hmota. Osolíme, opepříme, přidáme chilli pastu a důkladně promícháme, až se chutě spojí.

Z mletého masa připravíme mokrýma rukama malé ploché burgery, osolíme, opepříme a grilujeme v rozpálené grilovací pánvi z obou stran, aby bylo ideálně středně propečené.

Polovinu bulek potřeme hořčicovou majonézou, položíme listy špenátu, plátky okurek, přidáme opečené maso, připravenou zkaramelizovanou červenou cibuli, plátek sýru cheddar, přiklopíme pomazanou vrchní částí bulky a spíchneme párátkem.

Druhou polovinu bulek potřeme chilli majonézou, položíme listy ledového salátu, plátky rajčat, přidáme opečené maso, křupavou opečenou slaninu, přiklopíme pomazanou vrchní částí bulky a spíchneme párátkem.

TIP

Pokud by to bylo nutné v průběhu zpracování masa, přidejte studenou vodu. Umožní to získat kompaktní strukturu masa i zachovat šťavnatost.

Nenechte si ujít další zajímavé články

10 Nejpodivnějších zvyků ze všech koutů planety
epochaplus.cz

10 Nejpodivnějších zvyků ze...

Každá kultura na světě má své zvláštnosti....
Maskovali Aztékové svými rituály bestiální choutky?
21stoleti.cz

Maskovali Aztékové svými...

Dali světu důmyslné stavby nebo číselnou soustavu....
Konferenční stolek podle trendů
rezidenceonline.cz

Konferenční stolek podle...

Ať už slouží k odkládání knih a časopisů či šálku s...
BRNĚNSKÝ AMPER
epochanacestach.cz

BRNĚNSKÝ AMPER

Na brněnském Výstavišti uskuteční 30. ročník...
Mechanická zoo z francouzského ostrova. Neuvěřitelné výtvory jako od Verna!
epochaplus.cz

Mechanická zoo z francouzského...

Slavný francouzský spisovatel Jules Verne by...
Krvavé Šenky: Kdo obývá opuštěnou osadu?
epochalnisvet.cz

Krvavé Šenky: Kdo obývá...

Vybydlené domy, na kterých se už podepsal zub...
Václav Vydra: Můj dědeček osvobodil Husa
panidomu.cz

Václav Vydra: Můj dědeček...

Oblíbený herec Václav Vydra byl opět hostem...
Práskne manžel do stolu a odejde od ní?
nasehvezdy.cz

Práskne manžel do stolu...

Herečka Berenika Kohoutová (33)...
Kosmetika s prebiotiky a probiotiky dokáže divy
iluxus.cz

Kosmetika s prebiotiky a...

Kosmetické receptury prošly v posledních letech velkými...
Až díky horoskopu jsem pochopila své děti
skutecnepribehy.cz

Až díky horoskopu jsem...

Horoskopům jsem se vždycky smála a nevěřila jim. Do...
Byl Ježíš Kristus synek z dobře situované rodiny
enigmaplus.cz

Byl Ježíš Kristus synek z...

Putuje po celé Galileji. Kam vkročí, tam si o něm...
Je zamilovaná a má před svatbou?
nasehvezdy.cz

Je zamilovaná a má před...

Herečka Ulice Hana Holišová (43)...