TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Můžete si připravit i více druhů náplní a servírovat třeba tři miniburgery jako variaci.

Suroviny

Na bulky

260 ml mléka
20 g droždí
400 g mouky hladké
25 g cukru krupice
15 g soli
50 g másla
1 vejce
voda

Na burgery

100 g červené cibule
10 g cukru krupice
chilli majonéza (4 žloutky, 1 citron (šťáva), 500 ml oleje, sůl, pepř, chilli pasta)
hořčicová majonéza (4 žloutky, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, pepř, citron (šťáva), 500 ml oleje)
400 g mletého hovězího masa
pepř
čerstvý listový špenát
3 – 4 kyselé okurky
4 plátky sýra cheddar
ledový salát
2 rajčata
4 plátky anglické slaniny

Postup

V teplém mléku rozpustíme droždí, přidáme ostatní složky a nakonec vlijeme rozpuštěné máslo. Nejlepšího výsledku dosáhneme, když mícháme těsto pomocí kuchyňského robotu na pomalých otáčkách.

Těsto dáme do lednice na 1 hodinu, potom je promícháme a rozdělte na 10 částí. Utvoříme žemle a pomažeme je rozšlehaným vejcem s vodou. Pečeme při teplotě 200⁰C po dobu 15-20 minut.

Červenou cibuli nakrájíme na nudličky, orestujeme v rozehřáté pánvi s trochou oleje nebo másla, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.

Hořčicovou majonézu připravíme smícháním žloutků s oběma druhy hořčice, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza.

Chilli majonézu připravíme smícháním žloutků s citronovou šťávou, za stálého šlehání přiléváme olej, až se vytvoří hladká hmota. Osolíme, opepříme, přidáme chilli pastu a důkladně promícháme, až se chutě spojí.

Z mletého masa připravíme mokrýma rukama malé ploché burgery, osolíme, opepříme a grilujeme v rozpálené grilovací pánvi z obou stran, aby bylo ideálně středně propečené.

Polovinu bulek potřeme hořčicovou majonézou, položíme listy špenátu, plátky okurek, přidáme opečené maso, připravenou zkaramelizovanou červenou cibuli, plátek sýru cheddar, přiklopíme pomazanou vrchní částí bulky a spíchneme párátkem.

Druhou polovinu bulek potřeme chilli majonézou, položíme listy ledového salátu, plátky rajčat, přidáme opečené maso, křupavou opečenou slaninu, přiklopíme pomazanou vrchní částí bulky a spíchneme párátkem.

TIP

Pokud by to bylo nutné v průběhu zpracování masa, přidejte studenou vodu. Umožní to získat kompaktní strukturu masa i zachovat šťavnatost.

Nenechte si ujít další zajímavé články

Ztratila životní lásku i naději
skutecnepribehy.cz

Ztratila životní lásku i...

Hana byla spořádaná žena a vzorná manželka. Celé...
Perlové týdny Halada 2025
iluxus.cz

Perlové týdny Halada 2025

V květnu a červnu proběhne...
Velikonoční dekorace: Vejce, kde ses tady vzalo?
panidomu.cz

Velikonoční dekorace:...

Obří vejce může být netradiční dekorací a...
Mikroplasty pod lupou: Hrozba pro fotosyntézu a celý ekosystém
21stoleti.cz

Mikroplasty pod lupou: Hrozba...

Každý den každý z nás vdechuje...
Robin Hood: Mýtus, legenda, nebo skutečný král zbojníků?
epochaplus.cz

Robin Hood: Mýtus, legenda, nebo...

Kdo by neznal jméno Robin Hood? Slavný...
Zářivý maják Syncline House
rezidenceonline.cz

Zářivý maják Syncline House

Maximálně průsvitné struktury, světlé a funkční...
Operace Příboj: Krotil Stalin Pobaltí deportacemi na Sibiř?
historyplus.cz

Operace Příboj: Krotil Stalin...

V Moskvě usoudili, že po dobrém to s...
Výzkum UFO v Česku: Tisíce případů za 33 let!
enigmaplus.cz

Výzkum UFO v Česku: Tisíce...

Po pádu železné opony se u nás...
Filip Rajmont v pasti intrik a nenávisti: Co se skrývá za oponou?
nasehvezdy.cz

Filip Rajmont v pasti intrik a...

Herci Filipu Rajmontovi (47)...
Gruzie plná chutí a vůní
epochalnisvet.cz

Gruzie plná chutí a vůní

Země pro mnohé neznámá skrývá velké kulinární...
Mauricius: Zelený klenot Indického oceánu
epochanacestach.cz

Mauricius: Zelený klenot...

Je ideálním místem pro exotickou...
Lehké cookies
nejsemsama.cz

Lehké cookies

Cookies jsou opravdu lahodné. Ty z našeho receptu jsou navíc lehké...