TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Můžete si připravit i více druhů náplní a servírovat třeba tři miniburgery jako variaci.

Suroviny

Na bulky

260 ml mléka
20 g droždí
400 g mouky hladké
25 g cukru krupice
15 g soli
50 g másla
1 vejce
voda

Na burgery

100 g červené cibule
10 g cukru krupice
chilli majonéza (4 žloutky, 1 citron (šťáva), 500 ml oleje, sůl, pepř, chilli pasta)
hořčicová majonéza (4 žloutky, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, pepř, citron (šťáva), 500 ml oleje)
400 g mletého hovězího masa
pepř
čerstvý listový špenát
3 – 4 kyselé okurky
4 plátky sýra cheddar
ledový salát
2 rajčata
4 plátky anglické slaniny

Postup

V teplém mléku rozpustíme droždí, přidáme ostatní složky a nakonec vlijeme rozpuštěné máslo. Nejlepšího výsledku dosáhneme, když mícháme těsto pomocí kuchyňského robotu na pomalých otáčkách.

Těsto dáme do lednice na 1 hodinu, potom je promícháme a rozdělte na 10 částí. Utvoříme žemle a pomažeme je rozšlehaným vejcem s vodou. Pečeme při teplotě 200⁰C po dobu 15-20 minut.

Červenou cibuli nakrájíme na nudličky, orestujeme v rozehřáté pánvi s trochou oleje nebo másla, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.

Hořčicovou majonézu připravíme smícháním žloutků s oběma druhy hořčice, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza.

Chilli majonézu připravíme smícháním žloutků s citronovou šťávou, za stálého šlehání přiléváme olej, až se vytvoří hladká hmota. Osolíme, opepříme, přidáme chilli pastu a důkladně promícháme, až se chutě spojí.

Z mletého masa připravíme mokrýma rukama malé ploché burgery, osolíme, opepříme a grilujeme v rozpálené grilovací pánvi z obou stran, aby bylo ideálně středně propečené.

Polovinu bulek potřeme hořčicovou majonézou, položíme listy špenátu, plátky okurek, přidáme opečené maso, připravenou zkaramelizovanou červenou cibuli, plátek sýru cheddar, přiklopíme pomazanou vrchní částí bulky a spíchneme párátkem.

Druhou polovinu bulek potřeme chilli majonézou, položíme listy ledového salátu, plátky rajčat, přidáme opečené maso, křupavou opečenou slaninu, přiklopíme pomazanou vrchní částí bulky a spíchneme párátkem.

TIP

Pokud by to bylo nutné v průběhu zpracování masa, přidejte studenou vodu. Umožní to získat kompaktní strukturu masa i zachovat šťavnatost.

Nenechte si ujít další zajímavé články

Za zavřenými dveřmi: Mark Zuckerberg žije ve stínu magnólií
epochaplus.cz

Za zavřenými dveřmi: Mark...

Je osm hodin ráno. Internetový podnikatel...
Filmy, které dokáží diváky vystrašit k smrti
enigmaplus.cz

Filmy, které dokáží diváky...

Milovníci kinematografie s oblibou sestavují nejrůznější...
Harfiště: Nový dětský koutek v Galerii Harfa, který si oblíbí i rodiče
epochanacestach.cz

Harfiště: Nový dětský koutek v...

Galerie Harfa opět...
Denní hydratace je klíčová pro vitalitu naší pleti
iluxus.cz

Denní hydratace je klíčová...

Aktuální náročné období si od nás vysloveně žádá...
Masový hrob v Peru: Proč zemřely mladé ženy?
epochaplus.cz

Masový hrob v Peru: Proč...

Ostatky 25 mladých žen v masovém hrobě odkryli nedávno vědci...
Opravdu zkrotila svého manžela, nebo si to jen myslí?
nasehvezdy.cz

Opravdu zkrotila svého...

Říká se, že ADÉLA...
Nepopsatelný pocit blaženosti
rezidenceonline.cz

Nepopsatelný pocit blaženosti

Pokud vyzkoušíte přírodní, svými...
Ztráta sluchu zvyšuje riziko demence a prohlubuje sociální izolaci seniorů
epochalnisvet.cz

Ztráta sluchu zvyšuje riziko...

Podle aktuálních statistik ČSÚ tvoří věková skupina...
Místo svatby se dočkala jen hořkého konce?
nasehvezdy.cz

Místo svatby se dočkala jen...

Málokdo by řekl, že Lucie...
Římský hrnec není vykopávka
panidomu.cz

Římský hrnec není vykopávka

Nádobí, ve kterém se dá péct i dusit bez tuku,...
Američtí vědci slaví úspěch: Podali žábě lék, po kterém jí dorostla amputovaná noha
21stoleti.cz

Američtí vědci slaví úspěch:...

V přírodě existují tvorové, kteří disponují...
Na Silvestra jsem udělala pořádnou hloupost
skutecnepribehy.cz

Na Silvestra jsem udělala...

Ten poslední den...