reklama
TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Můžete si připravit i více druhů náplní a servírovat třeba tři miniburgery jako variaci.

Suroviny

Na bulky

260 ml mléka
20 g droždí
400 g mouky hladké
25 g cukru krupice
15 g soli
50 g másla
1 vejce
voda

Na burgery

100 g červené cibule
10 g cukru krupice
chilli majonéza (4 žloutky, 1 citron (šťáva), 500 ml oleje, sůl, pepř, chilli pasta)
hořčicová majonéza (4 žloutky, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, pepř, citron (šťáva), 500 ml oleje)
400 g mletého hovězího masa
pepř
čerstvý listový špenát
3 – 4 kyselé okurky
4 plátky sýra cheddar
ledový salát
2 rajčata
4 plátky anglické slaniny

Postup

V teplém mléku rozpustíme droždí, přidáme ostatní složky a nakonec vlijeme rozpuštěné máslo. Nejlepšího výsledku dosáhneme, když mícháme těsto pomocí kuchyňského robotu na pomalých otáčkách.

Těsto dáme do lednice na 1 hodinu, potom je promícháme a rozdělte na 10 částí. Utvoříme žemle a pomažeme je rozšlehaným vejcem s vodou. Pečeme při teplotě 200⁰C po dobu 15-20 minut.

Červenou cibuli nakrájíme na nudličky, orestujeme v rozehřáté pánvi s trochou oleje nebo másla, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.

Hořčicovou majonézu připravíme smícháním žloutků s oběma druhy hořčice, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza.

Chilli majonézu připravíme smícháním žloutků s citronovou šťávou, za stálého šlehání přiléváme olej, až se vytvoří hladká hmota. Osolíme, opepříme, přidáme chilli pastu a důkladně promícháme, až se chutě spojí.

Z mletého masa připravíme mokrýma rukama malé ploché burgery, osolíme, opepříme a grilujeme v rozpálené grilovací pánvi z obou stran, aby bylo ideálně středně propečené.

Polovinu bulek potřeme hořčicovou majonézou, položíme listy špenátu, plátky okurek, přidáme opečené maso, připravenou zkaramelizovanou červenou cibuli, plátek sýru cheddar, přiklopíme pomazanou vrchní částí bulky a spíchneme párátkem.

Druhou polovinu bulek potřeme chilli majonézou, položíme listy ledového salátu, plátky rajčat, přidáme opečené maso, křupavou opečenou slaninu, přiklopíme pomazanou vrchní částí bulky a spíchneme párátkem.

TIP

Pokud by to bylo nutné v průběhu zpracování masa, přidejte studenou vodu. Umožní to získat kompaktní strukturu masa i zachovat šťavnatost.

Nenechte si ujít další zajímavé články

Zesnulá teta mi věnovala amulet
skutecnepribehy.cz

Zesnulá teta mi věnovala...

Před pár lety jsem zažila...
Snaží se utajit svoji novou lásku?
nasehvezdy.cz

Snaží se utajit svoji novou...

Krásná herečka Sabina...
Pompeje vydaly další oběť: březí želvu
21stoleti.cz

Pompeje vydaly další oběť:...

Archeologové v Pompejích objevili pozůstatky...
Suchdol nad Lužnicí: Koupání v pískovně
epochanacestach.cz

Suchdol nad Lužnicí: Koupání...

Ve výčtu aktivit, na...
Bojí se, že jí manžel brzy uteče?
nasehvezdy.cz

Bojí se, že jí manžel brzy...

Je to jen pár měsíců, co se...
Kotník dokáže zkomplikovat pohyb
panidomu.cz

Kotník dokáže zkomplikovat...

Pohybový aparát: kosti, klouby, svaly a šlachy slouží...
Bombardování Nitry: Šlo o pomstu za neúčast v SNP?
epochaplus.cz

Bombardování Nitry: Šlo o...

Do německé kapitulace už nechybí ani čtrnáct...
Pozvání do interiérové krajiny
rezidenceonline.cz

Pozvání do interiérové krajiny

Barcelonský byt je ojedinělý útulnými zákoutími,...
Pumapunku: Kdo vytvořil tajemný komplex v Bolívii?
epochalnisvet.cz

Pumapunku: Kdo vytvořil...

Téměř každý, kdo navštíví jihoamerickou Bolívii, zamíří...
Z PBG se stává fashion brand
iluxus.cz

Z PBG se stává fashion brand

PBG představuje v těchto dnech první spolupráci...
Záhadná smrt studentky v červených šatech
epochaplus.cz

Záhadná smrt studentky v...

Dvaadvacetiletá Betsy studuje na Pensylvánské...
Zázrak z Rychnovského vrchu: Uzdravovalo mariánské zjevení
enigmaplus.cz

Zázrak z Rychnovského vrchu:...

Zprávy o zjeveních Panny Marie doprovázených...