I klasické české lečo je pochoutka, která by na vašem jídelníčku neměla chybět.
Suroviny
6 paprik
6 středních rajčat
1 velká cibule
50 g slaniny
1 pikantní klobáska
1 lžíce sádla
sladká paprika
4 vejce
Postup
Papriky a rajčata omyjeme, papriky zbavíme stopek a jádřince a pokrájíme na proužky. Rajčata krátce spaříme ve vroucí vodě a oloupeme, pokrájíme na měsíčky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nadrobno pokrájíme. Klobásku nakrájíme na plátky.
V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, přihodíme kostičky slaniny, cibuli, kterou orestujeme, zasypeme sladkou paprikou, promícháme, přihodíme proužky papriky, ochutíme solí, pepřem, podlijeme trochou vody a podusíme.
Na jiné, menší pánvi nasucho dokřupava opečeme plátky klobásky. Přidáme rajčata a společně dusíme doměkka. Necháme odpařit většinu šťávy. V misce rozmícháme vejce, přilijeme k leču a promícháme, dokud vejce neztuhnou. Ozdobíme opečenými plátky klobásky.