Jídlo hotové za pár minut poslouží i jako skvělá večeře.
Suroviny
500 g lesních hub nebo žampionů
kousek másla
1 menší cibule
5 krajíců chleba / 1 bageta
čerstvá petrželka
tymián
sůl
pepř
Postup
Houby očistěte a nakrájejte, cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. V kastrolku rozehřejte dvě lžíce másla a orestujte na másle cibulku dozlatova.
K cibulce přidejte houby, osolte je a když pustí šťávu, nechte je na malém plameni pod pokličkou podusit. Jakmile houby změknou, odklopte pokličku a za stálého míchání je duste tak dlouho, dokud se z nich neodpaří většina tekutiny.
Krajíce chleba opečte nasucho na pánvi tak, aby byly křupavé. Pokud máte bagetu, nakrájejte ji šikmo na plátky a pak opečte.
Topinky pomažte máslem, navrště na ně houby, příp. petrželku.