Okurková sezona nemusí být nudná, zvlášť, když si můžeme tyhle zelené pochoutky naložit do láku.
Potřebujete
400 g okurek
3 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
½ lžičky hořčičných semínek
2 plátky cibule
2–3 snítky kvetoucího kopru nebo 2 vinné listy
kolečka mrkve, křenu, česnek, chilli papričku
Nálev
1 l vody
300 ml kvasného octa
80 g cukru krupice
30 g soli
Postup
Odmočené okurky očistěte kartáčkem. Na dno sklenic dejte koření a přidejte kolečka cibule, kopr či vinný list, mrkev, chilli papričku, česnek či křen.
Okurky v láhvi prokládejte zeleninou. Vodu svařte s cukrem a solí, přidejte ocet, horkým nálevem okurky zalijte a uzavřete.
Sklenice sterilujte v hrnci s horkou vodou, zahřejte je na 85 °C a poté ještě 30 minut sterilujte.