TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Okurková sezona nemusí být nudná, zvlášť, když si můžeme tyhle zelené pochoutky naložit do láku.

Potřebujete

400 g okurek
3 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
½ lžičky hořčičných semínek
2 plátky cibule
2–3 snítky kvetoucího kopru nebo 2 vinné listy
kolečka mrkve, křenu, česnek, chilli papričku

Nálev

1 l vody
300 ml kvasného octa
80 g cukru krupice
30 g soli

Postup

Odmočené okurky očistěte kartáčkem. Na dno sklenic dejte koření a přidejte kolečka cibule, kopr či vinný list, mrkev, chilli papričku, česnek či křen.

Okurky v láhvi prokládejte zeleninou. Vodu svařte s cukrem a solí, přidejte ocet, horkým nálevem okurky zalijte a uzavřete.

Sklenice sterilujte v hrnci s horkou vodou, zahřejte je na 85 °C a poté ještě 30 minut sterilujte.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články