TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Klasika je skvělá na každou party. Hodí se do mnoha pokrmů.

Suroviny

2 zralá avokáda
1 cibule
1 pálivá chilli paprička
1 vyzrálé rajče
2 stroužky česneku
1 lžíce limetové šťávy
hrstka nasekané koriandrové nati
sůl a špetka římského kmínu

Postup

Avokádo oloupeme a nakrájíme na kousky, smícháme s kořením a limetovou šťávou. Směs rozmixujeme. Rajče spaříme, oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kousky a přidáme do guacamole.

Necháme odležet zhruba 10 minut. Servírujeme s tortillou nebo s nachos chipsy. Guacamole můžeme podávat i k pečeným masům, steakům nebo k pečeným bramborám.

TIP

Guacamole můžeme uchovávat v lednici ve vzduchotěsné nádobě až týden. Před uzavřením nádoby uhladíme povrch guacamole a navrch položíme potravinářskou fólii, kterou přitiskneme tak, aby tam nezůstaly vzduchové bubliny. Pak zavřeme víko nádoby. Tento krok zabrání hnědnutí avokáda.

Nenechte si ujít další zajímavé články