Skutečně vydatný zákusek, který je skvělý pro každou příležitost!
Suroviny na těsto
170 g másla
300 g kvalitní čokolády
300 g třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
4 vejce
120 g hladké mouky
150 g solených arašídů
Na náplň
150 g arašídové pomazánky
120 g másla
60 g cukru moučky
¼ lžičky muškátového oříšku
2 lžíce mléka
1 lžička vanilkového extraktu
150 g čokolády
Postup
Troubu předehřejeme na 160°C.
Plech o cca 22x 30 cm vyložíme pečícím papírem.
V menším hrnci rozpustíme máslo a přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Sundáme z plotny a směs mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a směs není hladká a lesklá.
Čokoládovou směs přelijeme do mísy. Přidáme cukr, extrakt, vejce a zamícháme.
Nakonec postupně vmícháme mouku a arašídy. Směs na brownies nalijeme na plech a uhladíme po celé ploše plechu. Pečeme asi 25 až 30 minut.
Jestli je brownies upečené, zjistíme tak, že zapíchneme čistou špejli doprostřed koláče.
Špejle by po vytažení měla být suchá. Brownies vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.
Náplň si připravíme v elektrickém mixéru tak, že do mísy dáme arašídovou pomazánku, polovinu másla (60 g) a vymícháme do hladka.
Poté přidáme cukr, sůl, muškátový oříšek, mléko a extrakt. Rozmixujeme do hladka. Připravenou náplň rozetřeme na vychladlé brownies.
Zbytek másla a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Necháme vychladnout a čokoládou přelijeme.