Vůní připomínají perníčky, ale jejich struktura je odlišná. Polvo ve španělština znamená prach. Na těsto 160 g pšeničné mouky 40 g pražených mandlí 80 g
Ve Španělsku se konzumují jako předkrm. Vy si je můžete vychutnat třeba jako přílohu k masu. Suroviny 250 g čestvých papriček Pimientos de
Rotkäppchen Désalcoolisé Blanc je svěží ovocná varianta pro všechny, kteří milují sekty, ale chtějí nebo musí se obejít bez alkoholu.
Můžete si ji připravit s kuřecím i vepřovým masem nebo s mořskými plody, ale základ je vždycky stejný. Ingredience 300 g kulatozrnné rýže 5
Tradiční studená polévka gazpacho (čtěte gazpačo) je oblíbená po celém světě. V zimě vám tato pochoutka pocházející z Andalusie dodá
Chorizo /čorízo/ je typický španělský salám, který Španělé přidávají téměř do kažého pokrmu. Nejlépe však chutná v kombinaci s opečenými
Tortilla de patata neboli bramborový koláč. Servíruje se nejen jako svačina mezi jídly, ale také jako příloha k salátům i
Mojo /mocho/ najdete na každém španělském jídelním lístku. Můžete ho konzumovat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu. Ingredience 1 kg malých
Španělský rýžový pokrm zná snad úplně každý, ale ne každý ochutnal valencijskou paellu s králičím masem. Ingredience 250 g bílých konzerovaných fazolí
Chutnají jako české koblihy, ale jsou křupavější. Churros (čtěte čuros) je tradiční sladký pokrm zejména na Pyrenejském poloostrově. Ingredience 350 ml mléka